Morgonens första solstrålar skjuter in genom glipan i fönstret till sovrummet. Idag ska vi träffa Steve och grabbarna ska fiska gös!

Jag har under den gångna veckan bollat idéerna med Steve och Per att som nya i vår roll som PRO Staff i Team Esox Gear Dalarna göra en satsning över dagen på gös för att hårdtesta vår nya lilla Curly-Lucy och framtida Lucy V2 med paddel för abborre för att visa bredden av områden på ett grymt bete som Esox Gear tagit fram.

Det är en härlig dag med klarblå himmel och lätta vindar som möter oss på rampen när vi blickar ut över det böljande blå. Ljudet från de massiva måsskriken som hopar sig ute på vattnet får oss genast känna oss varma i kläderna och hoppfulla på en dag med mycket skratt och härliga spögungningar.

Väskor och boxar packas upp och skramlas, spön riggas och tafsar checkas medan vi sakta tar oss ut på djupare vatten innan det känns säkert att trycka reglaget i botten!  Det känns bra idag, den där känslan när inget kan gå direkt fel utan man har ett lugn i kroppen att kunna få vara ute och göra det man gör bäst, Fiska! I mitt egna fall får jag bistå grabbarna idag med att navigera båten och sköta kameran då jag sen en tid tillbaka har en axelskada som idag gjorde så att jag vackert fick sitta och doppa fötterna över relingskanten istället.

De två betena som packas upp idag är EsoxGear lilla Curly-Lucy (10cm) och en ny testmodell av nya Lucy V2 med paddel för abborrfisket. De riggar enklast dessa idag med 10-15 grams skallar för att få en så effektiv gång över så lång sträcka som möjligt i utkasten och ”droppen” ner till botten.  De fiskar mestadels över ett djup på 8-10 meter och några närliggande grundtoppar i området vi rör oss på.

Vilket innebar för oss idag att betesfisken höll sig i mellanskiktet och vi hade tydliga perioder med fina gösar som lämnade sitt bekväma bottentryckande och utan vidare ansträngning gick upp och frossade i stimmen!

Steve och Per testade under de kommande timmarna flera olika färger och bollade mellan curly och paddel

De flesta färgerna gav resultat även om färger som ”pike” och ”burbout” var hetast under den första halvan av dagen!. De hade ett Otroligt häftigt fiske med mycket kontakter och brutala hugg i frivattnet så som på botten. Även om majoriteten av gösarna var av den mindre kalibern så var det ett rogivande fiske med glada miner i båten! Vi skrattade och höjde ögonbrynen när de närmade sig över 50 gösar för dagen.

Klockan tickade på och vi ankrade upp och tog en paus med lite vätska och lättare förtäring medans vi orerade brett om kommande och spännande saker inom Esox Gear, håll ögon och öron öppna för framtiden mina vänner!

Vi närmade oss de två sista timmarna för dagen och gjorde en sista förflyttning som parkerade oss på ett mer kuperat område med lite djupare ”fickor” i strukturen. HÄR! Gott folk stannade tid och rum.

Både Steve och Per hade hittat färgen på nya testversionen av Lucy V2 med paddel i en lätt rosa ton som under dessa två timmar gav dem över 50 gösar med brutala hugg. Vid mer än många tillfällen så tjöt deras spön i vinden medans dom dubbeldrillade gösarna som fullständigt inhalerat deras Lucy och härliga gungningar varvat med högljudda skratt och ”mayhemet” var ett faktum.

Grabbarna hade landat över hundra gösar för dagen och kampen om den 100ade fisken var en svettig slutspurtskamp lik Usain bolt flygandes över arenan. Vi styrde sakta vår kos tillbaka mer än nöjda med dagen som gått och avslutar med att konstatera att EsoxGear Curly Lucy och Lucy V2 numera är ett bete även för gös att räkna med!

/Team Esox Gear Dalarna

Jonatan Nellfors

Per Stenberg